E. «Челсі» (Англія) — «Ренн» (Франція). 3:0. «Севілья» (Іспанія) — «Краснодар» (РФ). 3:2. «Челсі», «Севілья» — по 7 очок, «Краснодар», «Ренн» — по 1.

F. «Зеніт» (РФ) — «Лаціо» (Італія). 1:1. «Брюгге» (Бельгія) — «Боруссія Дортмунд» (Німеччина). 0:3. «Боруссія» — 6, «Лаціо» — 5, «Брюгге» — 4, «Зеніт» — 1.

G. «Барселона» (Іспанія) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:1. Голи: Мессі, 5 (п), Піке, 65, Циганков, 75.

«Барселона»: тер Стеген, Дест, Піке, де Йонг, Альба, Бускетс (Лангле, 74), П’янич (Сергі Роберто, 60), Педрі (Аленья, 83), Мессі, Фаті (Трінкан, 74), Грізманн (Дембеле, 60). Тренер — Рональд Куман.

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора, Забарний, Попов, Шабанов, Буяльський (Лєднєв, 86), Шепелєв, Андрієвський, Циганков, Родрігес (де Пена, 71), Супряга (Вербич, 71). Тренер — Мірча Луческу.

Рефері — Майкл Олівер (Англія).

Барселона. «Камп Ноу». Без глядачів. 14 градусів.

H. «Істанбул Башакшегір» (Туреччина) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:1. «РБ Лейпциг» (Німеччина) — ПСЖ (Франція). 2:1. «Манчестер Юнайтед», «РБ Лейпциг» — по 6, ПСЖ, «Істанбул Башакшегір» — по 3.

З різних причин у київського «Динамо» в матчі з «Барселоною» була відсутня понад дюжина виконавців. Проведення зустрічі взагалі було під загрозою. Але гра, на щастя, відбулася. І така знекровлена команда Мірчі Луческу дала запеклий бій каталонцям, чим явно здивувала суперника.

Хоч «Динамо» вже на 5-й хвилині пропустило удар від Мессі з 11-метрового, та показало себе зовсім не безнадійною командою.

Звичайно, певний час «Барселона» тримала в облозі карний майданчик гостей. Але особливої гостроти не створювала. Натомість гостям вдалося провести кілька небезпечних контратак. І до перерви кияни принаймні тричі могли забити. Та просто дива творив досвідчений воротар господарів німець тер Стеген.

Однак і 18-річний страж воріт «Динамо» Нещерет заслужив на оплески. Здорово, що він природно увійшов у гру, не хвилювався. Тому й рятував команду багато разів. Навіть витяг м’яч із «дев’ятки» після фірмового удару Мессі зі штрафного.

Щоправда, після перерви Руслан був безсилий врятувати ситуацію після удару головою короля повітря Піке. Варто не забувати, що це був лише другий поєдинок Нещерета за основу. Перший — проти «Дніпра-1» в чемпіонаті УПЛ, а тепер — проти «Барселони».

Сам воротар після зустрічі сказав: «Тиску не відчували, грали спокійно. І у нас багато що виходило».

Впадало в око, що динамівці діяли не хаотично, а продумано, чітко, либонь, виконували установки свого авторитетного і досвідченого наставника. Дуже старалася вся команда, у виконанні якої ми побачили награні комбінації.

Однак варто сказати окремо про величезний обсяг корисної роботи, котру виконав Родрігес. Він встигав і атаки гострі організовувати, і в обороні надійно відпрацьовувати.

Також на добрі слова заслуговує Супряга, котрий тримав у напруженні оборону «Барси». Йому просто не пощастило забити.

А капітан киян Циганков і голом відзначився, і діяв гостро та швидко.

Зрештою «Барселона» пропустила. Шабанов навісив з лівого флангу в центр карного майданчика. Вербич пробив у дотик, тер Стеген укотре зреагував, але відбив м’яч перед собою, а Циганков першим встиг на добивання.

За сприятливих обставин кияни могли б зіграти внічию і навіть перемогти.

Мірча Луческу:

— Я пишаюся своєю командою. «Барса» одразу кинулася вперед, але потім ми стали ловити їх на швидких контратаках.

І хоча наступний матч буде зовсім іншим, оскільки суперник вивчив нас, ми все одно можемо відчувати себе впевнено. Ми ретельно розробляли план на цю гру. Знали, як закривати вільні зони і звужувати простір.