За даними досліджень системи моніторингу РНБО України, за добу одужали 8 378 українців, померло 193 особи.

За словами головного санітарного лікаря МОЗ Віктора Ляшка, сьогодні в Україні на стаціонарному лікуванні перебуває більш як 27 тисяч пацієнтів із підтвердженим COVID-19 та підозрілими випадками. Також під час брифінгу керівництво МОЗ повідомило, що планує розширення ліжкового фонду в Україні ще на 20 тисяч.

Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив на погіршенні епідемічної ситуації у всіх регіонах країни. Та закцентував увагу на збільшенні кількості госпіталізацій. У зв’язку з цим міністерством прийнято рішення щодо розгортання в проблемних регіонах мобільних шпиталів. Так, у Донецькій області локацією для тимчасового госпіталю обрано місто Краматорськ.

«Зараз розглядається декілька варіантів, де саме мобільний шпиталь буде розгортатися. Ми розраховуємо на 500—1000 ліжок», — повідомив очільник МОЗ.

Окрім того, міністр охорони здоров’я звернувся до уряду із проханням підтримати законопроект щодо введення штрафів за недотримання карантинних заходів, а саме — відсутність маски у громадських місцях.