Дев’ятнадцятим за рахунком став НПЦ за професією «Електрогазозварник» на базі державного навчального закладу «Дубенське вище художнє професійно-технічне училище». Тепер 84 учні училища, які навчаються за спеціальністю «електрогазозварник», можуть освоювати професійні навички на сучасному обладнанні.

На створення сучасного технологічного простору з обласного бюджету спрямовано 2,3 млн грн. За ці кошти придбано потужне зварювальне обладнання. На ремонт приміщення центру було витрачено 31,4 тис. грн власних коштів закладу. НПЦ співпрацює з місцевими роботодавцями, з деякими — декілька десятків років. Зокрема, Дубенським ливарно-механічним заводом, ТОВ «Дубнотех», ПАТ «Дубенський завод гумово-технічних виробів».

— Нині в Україні лише 22% випускників — із закладів професійної освіти. Водночас у більшості цивілізованих країнах — 40%. Тож якісний потенціал профтехосвіти треба розбудувати, — каже начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль закликав керівників інших закладів брати приклад та відновлювати діалог із бізнесом.

Фото прес-служби Рівненської ОДА.