Її для них власним коштом передплатив начальник Рівненського госпіталю ветеранів війни, що у селищі Клевань Рівненського району, Андрій Бурачик (на знімку), якого 25 жовтня обрано ще й депутатом Рівненської обласної ради.

— Коли я свого часу працював у цьому селищі головним лікарем Рокитнівського району, мене вразила життєва історія цієї пари, її мужність. Адже так склалося, що і Ніна, і Валерій пересуваються на інвалідних візках, але живуть повноцінним життям. Народили, виховали, вивели в люди, видали заміж свою донечку, — розповідає Андрій Бурачик. — То цей інтелектуальний подарунок хай стане для них приємним сюрпризом.

Ніна та Валерій познайомились свого часу у санаторії, де були на реабілітації, і відтоді не розлучаються, живуть дружно. Попри застороги лікарів, Ніна завагітніла і народила прекрасну донечку, яка є їхньою втіхою та гордістю. Ніна — чудова господиня, в її оселі порядок, затишок, а ще рукодільниця. Валерій теж здібний до господарства чоловік. Тож усе у їхній домівці добре.

Андрій Бурачик передплатив газету «Голос України» ще трьом колишнім водіям, які свого часу доставляли пошту, періодику по Рокитнівському району, а нині пенсіонерам Максиму Смику із села Рокитне, Миколі Полюховичу із райцентру Рокитне, Володимиру Ододюку із Масевичів. До речі, два останніх — інваліди, тяжко хворіють. Тож Андрій Бурачик, як лікар, щиро бажає, щоб разом із газетою в їхні домівки зайшло і здоров’я, щоб колишні поштовики одужали.

Фото надано Олександрою Юрковою.