— У нашому поліському селі Стрільськ із населенням майже 2,4 тисячі осіб до двох десятків багатодітних сімей, — каже секретар тепер уже колишньої Стрільської сільради Сарненського району Рівненщини Олена Галушко, до речі, теж багатодітна мама, в якої троє дітей.

Вона розповіла про одну з таких сімей — Галини та Костянтина Куришків, де зростає п’ятеро дітей. Основну скрипку тут відіграє мама Галина Петрівна, про яку в селі слава гарної господині, турботливої мами. Крім того, що вона гарно виховувала дітей, жінка працювала донедавна продавчинею у місцевому магазині, обробляла 40 соток городу, тримає живність — корову, свиней, курей, гусей, качки, щоб було чим годувати таке солідне сімейство.

Діти Куришків — чотирнадцятирічна Ангеліна, одинадцятирічна Валерія, восьмирічна Аня, семирічний Андрійко — учні місцевої школи. Потіхою й улюбленицею в сім’ї є одномісячна донечка Оксанка, у відпустці по догляду за якою перебуває Галина Петрівна.

— Усі діти охайні, доглянуті, гарно виховані, працьовиті, допомагають мамі,— характеризує Куришків Олена Галушко. — Та й узагалі це шанована у селі сім’я.

Депутат Рівненської обласної ради Микола Драганчук (на знімку) з міста Сарни вирішив заохотити інтелектуальним подарунком сім’ю Галини і Костянтина Куришків, передплативши для них власним коштом парламентську газету «Голос України», яку вони отримуватимуть з нового року. Сподіваємось, що у ній знайдуться цікаві теми і для Куришків.