На знімку:  голова Спаської ОТГ Микола Медвідь.

Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття подала три проекти на конкурс секторальної бюджетної підтримки Європейського Союзу. Підготували їх спільно з територіальними громадами області. Загальна вартість реалізації ініціатив становитиме 37 млн грн.

«Перший проект підготували разом із тергромадами та асоціаціями органів місцевого самоврядування Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей. Маємо на меті покращити аналітичну базу для діагностики та нових можливостей економічного розвитку Карпатських територій в умовах нової економіки, а також налагодження співробітництва цільових гірських ОТГ з громадами та інституціями регіонів Європейського Союзу. Суб’єктами висування від нашої області стали Делятинська, Брошнів-Осадська, Ворохтянська та Зеленська об’єднані територіальні громади», — повідомив прес-секретар агенції Денис Тиняний.

Другий проект стосується створення туристично-інформаційної системи VeloHalychyna. Ініціативу впроваджуватимуть в Івано-Франківській, Галицькій, Єзупільській, Угринівській та Ямницькій ОТГ. Тут облаштують нові туристичні об’єкти для підвищення конкурентоспроможності субрегіону. А це — додаткові можливості для наповнення бюджету сільських та міських громад. У громадах створять велокемпи, організують велошколи, розроблять велоквести «Галицькі мандри», а також організують міжнародний велопробіг, який сприятиме закріпленню іміджу Івано-Франківська як «велосипедної столиці».

«Показово, що третій проект стосується співробітництва карпатських гірських громад області щодо підготовки та реалізації програмних документів розвитку. Ініціатива стосується Дубівської та Спаської ОТГ. Передбачено створення інвестиційних паспортів громад. А це вкрай важливо для наших невеликих віддалених населених пунктів», — наголошує голова Спаської ОТГ Микола Медвідь.

Івано-Франківська область.

Фото автора.