Роботу над концепцією удосконалення законодавства про судоустрій, статус суддів, судочинство й суміжні правові інститути має бути завершено якнайшвидше та подано на розгляд глави держави.

На цьому наголошувалося під час засідання робочої групи з питань розвитку законодавства про організацію судової влади Комісії з питань правової реформи, яке відбулося під головуванням заступника керівника Офісу Президента Андрія Смирнова. Участь у засіданні взяли також народні депутати, зокрема, заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін, голови Верховного Суду Валентина Данішевська, Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, Ради суддів України Богдан Моніч, заступник міністра юстиції Олександр Банчук та представники міжнародних проектів та організацій.

Ця робоча група, наголосили в Офісі Президента, має стати єдиним консолідованим центром обговорення та напрацювання шляхів подальшого розвитку законодавства у сфері правосуддя.

«А залученість до діалогу всіх учасників процесу, представників усіх гілок влади та міжнародних експертів, — зазначив Андрій Смирнов, — дасть змогу почути їхню думку та знайти оптимальне консенсусне рішення».