Установа обслуговує майже 140 тисяч дорослих і дітей із Вознесенівського та Хортицького районів.

Торік тут стартували ремонтні роботи. Провели реконструкцію цокольного поверху, затим узялися за перший поверх. У правому крилі відкрили сучасне дитяче відділення.

«Будівля, де раніше лікували дітей, перебуває в аварійному стані та потребує багато коштів на утримання. Тому вирішили об’єднати дитячу та дорослу стоматполіклініки в одному приміщенні. Тож для юних пацієнтів тут з’явилися комфортні й яскраві окремі кабінети», — каже профільний заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Окремі кабінети оновленого відділення забезпечують протиепідемічний захист дітей і медперсоналу. Передня частина кабінетів прозора. Впоратися зі страхом перед стоматологом малечі допоможе яскравий колір, яким пофарбували частину стін.

Для пацієнтів з інвалідністю на вході обладнали пологий пандус, пристосували один із кабінетів для прийому візочників, усім необхідним облаштували і санітарні кімнати тощо.

«Відкрито п’ять стоматологічних кабінетів, зокрема — хірургічний. Лікарі працюють на сучасному медичному обладнанні. Раніше дітей приймали у великому залі, де стояли 3—4 стоматологічні крісла. Тепер — в окремих кімнатах. Створили центральне стерилізаційне відділення. Раніше дезінфекція й обробка проводилися безпосередньо в кабінетах. Тепер це роблять централізовано, що дало змогу уникнути всіх ризиків», — розповіла директор медзакладу Марина Гавриленко.

Після завершення ремонту на першому поверсі планується оновити й інші кабінети, створити ортодонтичне відділення й облаштувати хірургічний і діагностичний кабінети.

Фото прес-служби Запорізької міськради.