Керівник національного мистецького проекту «Аrt-перемир’я» письменник Борис Кутовий, артисти Запорізького театру-лабораторії «VIE» та учасники святкового дійства — маленькі мешканці Світлодарська, Миронівського та Новолуганського.

Напередодні Дня Святого Миколая у Світлодарській загальноосвітній школі І—ІІІ ступенів № 11 відбулася святкова вистава для дітей з прифронтових населених пунктів. Захід провели у рамках проекту «Аrt-перемир’я».

З прийдешніми святами малечу вітали офіцер Командування об’єднаних сил ЗС України, координатор проекту «Аrt-перемир’я» Борис Кутовий та артисти Запорізького театру-лабораторії «VIE». Останні підготували для школярів неймовірно цікаву новорічну виставу, після завершення якої кожен учень отримав солодкий подарунок.

Артисти Запорізького театру-лабораторії «VIE» під час виступу.

Як зазначив Борис Кутовий, на заході були присутні 150 дітей з трьох прифронтових населених пунктів — Миронівського, Новолуганського та Світлодарська. За його словами, у період з 16 по 19 грудня майже дві тисячі дітей побували на театральних виставах проекту «Аrt-перемир’я» та отримали святкові подарунки від українських захисників.

— Загалом за роки існування проекту ми влаштували понад 35 виступів у 20 населених пунктах. Проект охопив майже 10 тисяч дітей, які мешкають у населених пунктах уздовж лінії зіткнення, — каже військовий.

Зі словами вдячності до військових та артистів звернулася голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна:

— Уже третій рік ми тісно співпрацюємо з Борисом Кутовим та його командою. Я дуже вдячна за увагу, яку вони приділяють нашій малечі. Кожна така зустріч — це свято, яке вселяє у наших дітей надію на світле майбутнє.

Фото автора.