Волонтери із села Криворівні Верховинського району Івано-Франківщини Василь Германюк, Василь Текинюк та Мирослав Мартинюк спорудили чергову гуцульську капличку на сході країни. Цього разу — в місті Попасна, де її вже урочисто відкрили. Святиня прикрашена рушниками та образами, що їх привезли із собою карпатські будівельники.

Також волонтери відвідали своїх похресників у сім’ї Гюрджанів у Лисичанську. Свого часу саме криворівняни стали хрещеними батьками цих дітей. Вони ще передали продукти та різдвяні подарунки нашим бійцям, щоб і захисники відчули дух гуцульського Різдва, знали, що вдома їм дякують за мир і спокій, підтримують і моляться за швидке повернення.

Крім того, верховинські ґаздині та діти в школах готують ласощі. Протягом чотирьох останніх років колядники вирушали на схід, щоби разом вітати народження Христа. Цьогоріч через карантин обмежилися передачею смаколиків.

«Уже надійшло замовлення на чергову капличку, цього разу в Марківцях, — повідомив один із будівельників Василь Германюк. — Це на межі Луганської області, за кордоном — уже Росія. Із радістю прийняли замовлення. Знову повеземо матеріали, рушники та образи. Це — наша часточка у спільній справі захисту Вітчизни. Святиня оберігатиме наших бійців. Вірю, що перемога — не за горами!».

Івано-Франківська область.

На знімку: капличка в Попасній — спільна радість.

Фото Василя ГЕРМАНЮКА.