Один із останніх таких випадків стався у Вознесенівському районі Запоріжжя. Під час різкого зниження температури прорвало трубопровід центрального опалення. Без тепла могли залишитися більше десяти будинків на вулицях Гоголя, Покровській, Благовіщенській. Але через самовільно встановлений гараж, що перекривав доступ до магістралі, дістатися аварійної ділянки для працівників концерну «Міські теплові мережі» виявилося складним завданням. Швидко локалізувати проблему не вдалося. Фахівцям довелося викликати спецтехніку, щоб пересунути гараж на кілька метрів.

Як розповіли в концерні, добравшись до аварійної ділянки, бригада тимчасово локалізувала витік на трубопроводі діаметром 108 мм. Щоб уникнути аварій надалі, вирішили замінити пошкоджену частину новими металевими попередньоізольованими трубами.

«Власник гаража не звертався до нашої служби, щоб погодити місце встановлення об’єкта. А це треба обов’язково робити для недопущення проблем у майбутньому. Зараз нам удалося взяти ситуацію під контроль — усі жителі залишаються з теплопостачанням. Відключать лише на кілька годин у певний день, коли виконуватимемо врізання нової труби в систему. Про це ми заздалегідь попередимо», — розповів головний інженер Вознесенівського відділення підприємства Юрій Бдуленко.

Заміну трубопроводу центрального опалення на цій ділянці тепловики планують завершити 29 січня. А пошкоджене асфальтове покриття на проїзній частині внутрішньоквартальної дороги обіцяють відновити.

Запоріжжя.