Кількість зайнятих ліжко-місць знизилася до менш як 30%. До того ж уряд за останній час значно збільшив кількість ліжко-місць із підведеним киснем: від 11 тисяч у вересні до 55 тисяч у січні цього року. На ці потреби для регіонів було виділено майже 1,5 млрд грн. Принаймні про це днями повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, нині всі регіони повернулися до режиму адаптивного карантину за правилами помаранчевої зони. І це для українців чудова новина. Адже знову запрацювали кінотеатри, театри, ресторани, фітнес-центри, торговельні центри, непродовольчі магазини та ринки, але з певними обмеженнями. Щоправда, все ще заборонено перебувати у транспорті, громадських будинках і спорудах без маски та виходити на вулицю без документів, що посвідчують особу, діяльність розважальних закладів (нічних клубів і дискотек), також не можуть працювати хостели (за винятком готелів та санаторіїв) тощо.

Але сьогодні, схоже, найбільше радіють батьки, чиї діти нарешті повертаються до навчальних закладів. Наприклад, всі столичні школи готові до відновлення навчального процесу. Як зазначив, міський голова Києва Віталій Кличко, у закладах впровадили оновлений санітарний регламент. Мовляв, місто в повному обсязі забезпечило всі комунальні заклади дезінфікуючими засобами. А також розробило чіткий механізм дій у разі виявлення спалахів захворювання в школах.

В. Кличко зазначив, що якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, буде застосована змішана система навчання. Коли на дистанційне навчання відправлятимуть не всіх школярів, а окремі класи чи закриватимуть на карантин окремі школи.

«Столичні ж садочки продовжують працювати у звичайному режимі. На карантині перебуває один заклад дошкільної освіти — у Шевченківському районі міста. Також через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 25 груп у 23 садочках. Наповненість дітей у дитсадках столиці — майже 50 відсотків», — повідомив він.

Тим часом в Україні станом на ранок 25 січня зафіксовано 2 516 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Найбільше хворих у у Запорізькій (241), Івано-Франківській (238), Одеській (166), Чернівецькій (160) областях та м. Києві (146). Таку інформацію вчора оприлюднив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Зокрема, захворіли 95 дітей та 87 медпрацівників. За добу госпіталізували 1 166 осіб, 63 особи померли і 5 783 — одужали. Здійснено тестувань за добу 13 962 (зокрема методом ПЛР — 10 573, методом ІФА — 3 389)», — сказав він.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, за весь час пандемії в Україні захворіло — 1 194 328 осіб, одужало — 953 297 осіб, летальних випадків — 21 924.

Довідково

За інформацією МВС, під час посиленого карантину було виявлено порушення  у роботі понад 9 тис. суб’єктів. Це зокрема суб’єкти торговельно-побутового обслуговування, розважальні заклади, торгово-розважальні центри, ринки, фітнес-центри, басейни, спортивні зали — вони інколи намагалися працювати.