«Для когось здаються фантастичними й амбітними плани зі створення тролейбусного сполучення між Сєвєродонецьком і Лисичанськом, а можливо, й з Рубіжним. Для нас вони цілком реальні, тому що наразі вже все прораховано», — прокоментував будівництво майбутньої тролейбусної лінії очільник Луганщини Сергій Гайдай під час онлайн-спілкування з жителями області.

На форумі «Схід можливостей», який відбувався в Краматорську в грудні 2020 року, Сергій Гайдай зазначав, що удосконалення транспортного сполучення між містами регіону є одним із пріоритетів стратегічного розвитку області.

Проектом передбачено прокладення 22 км контактних ліній, будівництво чотирьох тяглових підстанцій і придбання 50 нових тролейбусів. Попередня вартість проекту — 472 млн гривень, або 14 млн євро.

Варіанти міжміського сполучення, які наразі розглядають, передбачають запуск на маршрут вітчизняних тролейбусів і електробусів чеської компанії Skoda Electric.

Для пошуків джерел фінансування тривають переговори з Міністерством інфраструктури України та Офісом Президента.

«Є сподівання, що нас почують і підуть назустріч, і ми зможемо вже цього року розпочати реалізацію важливого для регіону проекту, потреба в якому існує давно», — сказав Сергій Гайдай.

Очікується, що запуск міжміського тролейбусного маршруту дасть змогу розв’язати одразу кілька проблем, й зокрема — зекономить час і гроші мешканців краю.

Луганська область.

Фото з відкритих джерел.