Тут у свій перший рейс вирушив придбаний для нього шкільний автобус, обладнаний підйомником і місцями для дітей з інвалідністю (на знімку).

Звісно, неабияк потішені такою новиною і батьки вихованців, яких працівники центру по праву вважають своїми партнерами. Згаданий автобус купили за кошти обласного бюджету. Він здійснюватиме перевезення дітей до села Михайлівка приміського району, де розташований структурний підрозділ навчально-реабілітаційного центру.

На базі останнього організовано інклюзивне навчання. Адже центр був і залишається багато в чому унікальним закладом, який має статус всеукраїнського за напрямом реабілітації дітей із загальними розладами спектра аутизму. В ньому одночасно навчаються, виховуються і отримують корекційно-педагогічну допомогу понад півтори сотні вихованців віком від двох до двадцяти років.

Педагоги тут не лише опікуються дітьми, розробляючи для них індивідуальні освітні маршрути, а й створюють власні методичні посібники, влаштовують навчально-методичні семінари для батьків своїх вихованців і колег. Ця робота триває на різних майданчиках, зокрема й за межами Полтави. Тож новий автобус з підйомником і місцями для дітей з інвалідністю додав їм мобільності та комфорту, які також сприятимуть реабілітації та соціалізації вихованців центру.

Полтава.

Фото із сайту департаменту освіти і науки ОДА.