Такі цілі були поставлені під час підписання Меморандуму про співробітництво між Енергодарською міськрадою та Запорізькою АЕС.

Як розповіли «Голосу України» на станції, компанія «Енергоатом» у масштабах держави взяла на себе виконання спеціальних соціальних обов’язків, зокрема будувати прямі відносини з органами місцевого самоврядування міст-супутників АЕС і підприємств атомної галузі. Це допоможе налагодити міцні відносини та отримати плідний діалог для захисту державних інтересів і забезпечення успішного майбутнього України.

«Підписанням меморандуму компанія прагне встановити теплі та міцні відносини при співробітництві. Хочемо відновити асоціацію між міськими головами міст-супутників атомних електростанцій України, щоб вони спільними зусиллями могли ухвалювати рішення й поліпшувати рівень життя міст», — зазначив голова «Енергоатому» Петро Котін.

На станції заявляють, що підписаний документ спрямований на стале зростання якості життя жителів на основі збалансованого й погодженого розвитку економіки та соціуму. Ця робота повинна ґрунтуватися на інноваціях, дбайливому ставленні до природного середовища та враховувати стратегічні інтереси Енергодара і станції, регіону і держави. До прийняття рішень у сфері забезпечення життєвого циклу ядерних установок і забезпечення відкритості діяльності органів влади залучатиметься громадськість.

В. о. генерального директора ЗАЕС Юрій Кульба наголосив, що Енергодар є енергетичною столицею України. І комфортне проживання городян, які працюють на містоутворюючих підприємствах, є запорукою того, що експлуатація атомної й теплової станції буде надійною, безпечною та приноситиме користь для розвитку міста.

Фото прес-служби ЗАЕС.