Днями за ініціативою Благодійного фонду «Let’s help» відбувся Український пенсійний форум, що став комунікаційною платформою для об’єднання зусиль суспільства та провідних вітчизняних і міжнародних експертів на забезпечення гідних умов життя українських громадян на пенсії.

Понад 16 років тривають дискусії щодо проведення пенсійної реформи. Однак розрізнені ініціативи так і не привели до бажаних змін. Навпаки —щороку зменшуються шанси українців на гідну пенсію!

Протягом двох днів панельних дискусій форуму представники державної влади, науковці та громадські діячі обговорювали основні питання життя українських пенсіонерів.

«Ми зібрали провідних міжнародних і українських експертів для роботи над формуванням стратегії. На основі їхнього колосального досвіду та фундаментальних знань ми розробимо ефективну пенсійну стратегію України», — розповіла Ольга Бондаренко, директорка БФ «Let’s Help!».

Організатори та учасники форуму запросили всіх українців долучитися до формування стратегії гідної старості та надсилати свої побажання та пропозиції на електронну пошту благодійного фонду — організатора заходу.

Форум відбувався у форматі онлайн. Кожен міг долучитися до дискусії та поставити свої запитання. На цьому робота форуму не завершується. У планах організаторів — проводити його щороку. На основі напрацювань форуму за активною участю експертів буде створена єдина пенсійна стратегія України та спрямована до органів державної влади із рекомендаціями щодо втілення у життя.

Вл. інф.