Під час відкриття «безпечних будинків» у рамках проекту.

Центральна вулиця села Степанівка відтепер оснащена шістьма сучасними камерами відеоспостереження, а у місті Родинське «безпечною» стала багатоповерхівка.

Поліцейський проект стартував у листопаді 2017 року. Програма безпеки входить до єдиної стратегії розвитку системи МВС та об’єднує зусилля правоохоронців, місцевої влади, комітетів самоорганізації населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків задля безпеки громадян.

Робота триває, і поліцейські продовжують налагоджувати комунікацію з населенням. Нині в Олександрівському районі налічується два «безпечні будинки» й один «безпечний парк». А днями в селищі Степанівка Новодонецької громади з’явилася «безпечна вулиця».

На центральній вулиці села встановлено шість сучасних камер відеоспостереження, дві з них — на в’їзді та виїзді з населеного пункту. Поліцейські вручили табличку «Безпечна вулиця» старості села Степанівка Валерію Давиденку, подякували за взаємодію та бажання жити в злагоді й безпеці.

На території Покровської територіальної громади вже налічується п’ять багатоповерхівок, які мають табличку «Безпечний будинок». Тепер до них приєднався чотириповерховий будинок, мешканці якого почуватимуться більш захищеними. Заради поставленої мети жителі заблокували доступ сторонніх осіб до підвалів, горищ та технічних приміщень, а також обладнали дім та під’їзди камерами відеоспостереження.

Дільничний офіцер Покровська під час передачі таблички голові місцевого ОСББ Олексію Грушку зазначив, що кількість адміністративних і кримінальних правопорушень у «безпечних будинках» значно зменшилась, а спілкування між мешканцями та правоохоронцями стало ще більш довірливим.

Донецька область.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.