Підписання відбулося в рамках презентації проекту «Поліцейський офіцер громади» (на знімку), розпочатого на території області торік за сприяння керівництва МВС та Національної поліції України і стратегічних партнерів, за участі керівництва органів місцевого самоврядування, обласної державної адміністрації та обласної ради, поліції області і представників територіальних громад.

Як зазначив начальник обласного управління поліції Роман Козьяков, Кіровоградщина стала другим регіоном у державі, де впроваджується новий формат роботи дільничного.

«Ми вдячні за підтримку органам влади та місцевого самоврядування, представникам громад, які спільно з поліцією працюють над заходами, спрямованими на поглиблення комунікації, профілактику правопорушень та підтримання правопорядку, — зауважив Р. Козьяков. — Продовжуємо цю роботу та запрошуємо всіх до співпраці».

Під час зустрічі голова облдержадміністрації Андрій Назаренко наголосив на тому, що питання безпеки — одне з пріоритетних у життєдіяльності області,  йому приділяється чимало уваги з боку керівництва регіону. А міський голова Кропивницького Андрій Райкович запевнив, що співпраця, спрямована на формування безпечного середовища в обласному центрі, триватиме.

Відбулися ознайомлення з основними принципами та перевагами роботи проекту, обговорення головних питань його реалізації з представниками органів місцевого самоврядування та територіальних громад. Йшлося і про забезпечення поліцейського офіцера громади необхідним спорядженням та технічними засобами, зокрема, автотранспортом.

Голови територіальних громад, де вже впроваджено новий формат роботи поліцейського, поділилися власним досвідом співпраці та результатами реалізації проекту.

Учасники зустрічі також ознайомилися з діяльністю ситуаційного центру поліції області.

Наприкінці зустрічі керівник поліції області та голови шести територіальних громад підписали меморандуми про співпрацю та партнерство.

Кіровоградська область.

Довідково

Проект «Поліцейський офіцер громади» презентували на Кіровоградщині у квітні 2019 року.
Наприкінці року відбулося відкриття 11 поліцейських станцій та представлення поліцейських офіцерів громад.
У грудні заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич вручив поліцейським офіцерам громади ключі від службових автомобілів.

Фото сектору комунікації поліції Кіровоградської області.