Це робитимуть мобільні бригади, яких в області буде 26, та працівники центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Бригади у складі лікаря, двох середніх медичних працівників та реєстратора працюватимуть у тимчасових пунктах вакцинації. Перед тим як братися до роботи, вони пройдуть навчання. Кожна бригада вакцинуватиме до ста пацієнтів на день.

Яка вакцина використовуватиметься, ще не відомо. Попередньо планується, що на обласну базу спеціального медичного постачання надходитиме п’ятиденний запас вакцин, що розподілятиметься між центрами ПМСД та мобільними бригадами.

Вони повинні будуть використати їх протягом п’яти годин від моменту отримання.

Першими щеплення зможуть зробити працівники 23 стаціонарних закладів охорони здоров’я, що лікують пацієнтів з COVID-19. Але, як повідомили в департаменті охорони здоров’я, далеко не всі дали згоду на вакцинацію. Із тих, хто потрапив у першу хвилю, погодилися лише 4 926 осіб, або 44 відсотки від загальної кількості. Так, із 6,5 тисячі лікарів, що працюють у стаціонарах, готові вакцинуватися лише 2,6 тисячі, а із 776 працівників екстреної медичної допомоги — тільки 147.

Поки що дуже обережно ставляться до щеплення і ті, хто потрапив у другу хвилю вакцинації. Із 67 435 осіб, які мають право на неї, нині погодилися 16 119 осіб.

Хмельницька область.