Вогнем пошкоджено дах, знищено покрівлю.

Про пожежу в селищі Сутиски, що у Тиврівському районі, розповів сам потерпілий. Олександр Шевченко — учасник бойових дій на сході. Після поранення йому встановили ІІ групу інвалідності. Чекає на ще одну хірургічну операцію.

До речі, сам він родом із Бахмута на Донеччині. Коли почалася війна, пішов добровольцем захищати Донбас. У Сутисках у нього бабуся. Це її будинок. Звели на початку 60-х років.

Разом із нею проживає Олександр з дружиною і двома дітьми, а також його мама і мама дружини. Загалом їх семеро.

— Добре, що знайомі запропонували тимчасово пожити у їхньому будинку, інакше не знаю, куди мали б подітися у ці дні, — каже Олександр.

Загоряння у їхньому будинку на вулиці Жовтневій, 66 у Сутисках сталося першого лютого. За словами чоловіка, перед тим двічі зникало світло. Не тільки у них. А й в інших оселях на їхній вулиці. Після другого включення через деякий час він відчув запах горілого.

— Вийшов на вулицю, до будинку спішать сусіди з криком: «Саша, покрівля горить!». Підняв голову — дим йде. Старша дочка була в школі. Ми всі почали хапати речі, які можна було взяти, і виносили на вулицю. Бабуся зазнала незначних опіків, її доставили в лікарню, — розповів потерпілий.

Дві бригади пожежників на двох автомобілях протягом години ліквідували вогонь.

— Дуже багато води вилили, — каже Олександр. — Стеля падає то в одному, то в іншому місці. Частина води пішла під підлогу. Вже відчувається звідти сирість. Втрачено одяг, інші речі, кухонні меблі. Тільки нещодавно поставили нову кухню. Збирали копійка до копійки. Моя мама безробітна. Бабуся й теща живуть на пенсію.

У Сутиськівській ОТГ погорільцям сказали написати заяву на допомогу. Уточнили, що сесія вирішуватиме, скільки коштів надати. Комісія має встановити завдані збитки.

За словами співрозмовника, після того, як сталася біда, минуло чимало часу, але жодної комісії у них не було.

Його побратими, які нині заробляють на будівельно-ремонтних роботах, пообіцяли безплатно відремонтувати дах і покрівлю. Потрібні матеріали. За попередніми підрахунками, їх придбання стане у 120 тис. грн. І це тільки на відновлення даху!

Погорільці залишилися ні з чим — коштів не було, а речі й одяг згоріли або їх залили водою, вони так пропахли димом, що вже неможливо надягати.

Банківська картка Олександра Шевченка: 

4731219113210011

Приватбанк, тел. 097-679-26-29.

Вінницька область.

Фото надано Олександром Шевченком.