У детективно-поліцейській історії, яка вже триває більш як півроку, поки що обійшлося без перестрілок та гонитви. Проте, як і належить справжньому детективу, в цій історії не обійшлося без автоматників, обшуків, блокувань та інших незручностей для окремих людей. Заручниками ситуації, схоже, стали не лише члени новообраного правління, а й усі члени товариства, більшість яких мають поважний вік. Завдяки правоохоронцям діяльність новообраного правління товариства заблоковано. А отже, страждатимуть усі, адже поточна діяльність товариства організовувалася саме через правління. Взяти хоча б платежі за комунальні послуги (зокрема, світло, воду), які щомісяця сплачуються через правління товариства.

Куди тільки не зверталися члени товариства за ці півроку, аби добитися справедливості. Все марно — триває слідство. І скільки воно буде, схоже, навіть самі слідчі не знають. Проте вже сьогодні екс-голова правління (якого переобрали не лише у зв’язку із закінченням терміну перебування на посаді, а як встановила ревізійна комісія, ще й за сумнівні з точки зору закону фінансові оборудки) перетворився на потерпілого, а члени новообраного правління стали підозрюваними. При цьому, як стверджують у своєму зверненні до Голови Верховної Ради України та редакції газети «Голос України» члени правління та ревізійної комісії садового товариства «Академік», за заявами нового голови правління, щодо кримінальних дій екс-голови в поліції нічого не роблять, а за заявами екс-голови, навпаки, тривають активні слідчі дії. Документи, які екс-голова так і не передав новому правлінню, шукають не у нього, а у членів новообраного правління. При цьому обшуки проводили не лише в адмінбудівлі правління, а й в приватних помешканнях окремих садоводів, адвокатів (навіть на прохання членів правління) до цих дій не допускали. Ще одна цікава деталь — дозвіл на проведення обшуків слідчий брав не у Броварському районному суді Київської області (за місцем розташування СТ «Академік»), а в Святошинському районному суді м. Києва. Зрештою виявилося, що ключі від будівлі правління, після обшуку і його опечатування слідчим, чомусь віддали колишньому голові правління.

І таких «дрібничок» у цій історії безліч. Саме тому ми звернулися до Офісу Генерального прокурора України, Київської обласної прокуратури, міністра внутрішніх справ України, аби вони з’ясували усі обставини цієї дивної справи. А може, і не дивної, якщо взяти до уваги, що землі садівничого товариства розташовані зовсім поруч з Києвом.

Сподіваємося, що ці поважні інституції не проігнорують наше звернення і не прикриються таємницею слідства, назвуть нам реальні причини та «архітекторів» справи про спробу рейдерського захоплення садівничого товариства. А ми, у свою чергу, розповімо нашим читачам, як далі розвиватимуться події навколо цієї історії.