Що, зі свого боку, допомогло втримати ринок праці та збільшити середню зарплату до 11 тис. 800 грн. Як заявив під час звіту про перший рік роботи голова Львівської ОДА Максим Козицький (на знімку), станом на січень видано 704 позики. За цим показником регіон — лідер серед областей України. Кредити переважно спрямовували в сільське господарство, оптову та роздрібну торгівлю, переробну промисловість.

Львівщина також у лідерах серед отримувачів допомоги з часткового безробіття. Цьому багато по-сприяв обласний центр зайнятості, який широко інформував через свої філії роботодавців та підприємців. Завдяки цьому компенсаційні кошти для допомоги з часткового безробіття отримали 55 тисяч мешканців краю. У період карантину обласна служба зайнятості виділила для виплат понад 400 млн грн. Це також рекордний показник в Україні.

І ще один рекорд регіону: область з усіх джерел фінансування залучила для розвитку дорожньої мережі 4,5 млрд грн і відремонтувала 528 кілометрів авто-шляхів державного та місцевого значення.

«Важко переоцінити важливість розвитку дорожньої інфраструктури не лише для розвитку туристичної привабливості Львівщини, а й для забезпечення життєво необхідного транспортного сполучення між населеними пунктами та адміністративними центрами громад області. Від якісного дорожнього покриття часто залежить якість медичних та освітніх послуг, а також місцева економіка. Завдяки залученим коштам суттєво покращився стан доріг у населених пунктах, які роками були відрізані від цивілізації», — завив Максим Козицький.

Він вважає, що протягом цього складного «ковідного» року його команда намагалася все зробити, щоб бути якнайближчими до людей.

До влади на Львівщині прийшла команда менеджерів з успішних компаній та підприємств, які задали новий тон у роботі органів виконавчої влади та в житті регіону. Як вважають експерти, головне, що вдалося зробити, це — поступова зміна морального клімату в регіоні, демонтаж залишків адміністративної системи, підхід до сучасних методів управління, де немає хамства і зверхності, де цінують професіоналізм і порядність.

Львів.

Фото ОДА.