Негативно поставились до ймовірного «переселення» військової частини багато дубенчан, які в ній працюють, та членів їх сімей. Про аргументи проти такого переселення на необжиту і непридатну для цього територію йшлося і на сесії Рівненської обласної ради, яка прийняла щодо цього Звернення до Президента, профільного Комітету Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства оборони, відповідь на яке поки що невідома.

Звернувся з приводу передислокації до згаданих вищих установ держави і Дубенський міський голова Василь Антонюк (його Звернення було опубліковано і в газеті «Голос України» у № 14 за 27 січня 2021 року — «Позиція дубенського міського голови щодо передислокації військової частини»). У ньому керівник громади Василь Антонюк (на знімку) навів вагомі аргументи проти такої передислокації, а також пояснив: «Промовчати і не втрутитися в ситуацію я, як голова органу місцевого самоврядування, керівник, за якого проголосували майже шість тисяч дубенчан, у тому числі і військові, просто не можу. І закликаю до цього всіх небайдужих громадян, депутатів усіх рівнів. Я розумію, що військові повинні виконувати накази, а не обговорювати чи коментувати їх. Але громада такі права має. І повинна стукати у високі кабінети, щоб її голос почули, щоб заступитися за своїх оборонців, адже це такі само люди, як і ми. І вони, а особливо члени їхніх родин, теж повинні мати всі умови для нормального життя».

В Офісі Президента України відреагували на Звернення міського голови Дубно Василя Антонюка щодо недопущення перереєстрації та передислокації військової частини А2755, що розташовується в місті Дубно.

— У листі з Офісу Президента України повідомляється, що «звернення скеровано для розгляду згідно з компетенцією до Міністерства оборони України. Про подальші рішення з цього питання міську владу буде поінформовано додатково», — розповів міський голова Дубно Василь Антонюк. — Ми сподіваємось, що в Міністерстві оборони зважать на всі наші аргументи і таки залишать військову частину в нашому місті Дубно.

Рівне.

Фото надано автором.