На ній представлені публікації з періодичних видань, книги, картини, світлини, матеріали з особистих архівів учасників бойових дій в Афганістані, а також художні та публіцистичні твори ветеранів афганської війни полковників Василя Залізка, Юрія Чернишова та Анатолія Шмалюка. 

За словами провідного бібліотекаря цього відділу Ольги Птіциної, акцент на виставці зроблено на житомирських вимірах війни в Афганістані. Зокрема, її центральна експозиція розповідає про історію становлення афганського руху на Житомирщині. Демонструються також тематичні роботи місцевих художників Володимира Кравчука й Олександра Котвіцького та особисті світлини, надані житомирськими воїнами-афганцями. «Ветерани афганської війни розуміють цінність цієї виставки і самі несуть нам матеріали своїх архівів», — розповідає Ольга Птіцина.

«Нині в нас на Житомирщині обліковується близько чотирьох з половиною тисяч учасників бойових дій в Афганістані. Багато з них є інвалідами війни. На жаль, час нас не лікує, а лише додає хвороб і проблем», — каже начальник відділу Міністерства у справах ветеранів України у Житомирській області Валерій Логінов.

Виставка «По Афгану гуляють вітри...» є даниною пам’яті й шани усім, чию долю обпалила війна у далекій гірській країні і чиє мужнє виконання військової присяги стало взірцем для нинішнього покоління військовослужбовців. Вона експонуватиметься до 28 лютого.

Житомир.

Фото з сайту Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича.