Вони вважають рішення Донецького окружного адміністративного суду про скасування Указу Президента України про присвоєння звання Героя України заполітизованим.

Підстава для скасування була формальна, бо Степан Бандера не був громадянином України.

«Звертаємо увагу, що в XX столітті Україна перебувала під окупацією різних тоталітарних систем. На боротьбу з цими системами стали справжні Герої України, які головною метою свого життя вважали відновлення самостійності і незалежність України. Визнання цього геройського вчинку та заслуг, пов’язаних із відновленням, становленням та розвитком незалежної України, і є відновленням історичної справедливості», — йдеться у зверненні до органів центральної державної влади.

Депутати вважають, що Степан Бандера символізує цілу епоху боротьби України за власну незалежну соборну державу, а його ім’я стало символом національно-визвольного руху.

Степан Бандера жив і боровся в той час, коли сама боротьба здавалася безнадійною, а мета — недосяжною. Він однаковою мірою протистояв як сталінському, так і гітлерівському режимам. Бандеру боялися живим, і з ним воюють навіть після його смерті. Проти нього працювала вся потуга пропагандистської машини СРСР. Проти нього досі працює пропаганда Росії.

Депутати Львівської обласної ради закликали Президента та Верховну Раду України внести зміни до Закону «Про державні нагороди України» та Указу Президента «Про звання Героя України», щоб дати змогу відзначати цією високою нагородою осіб, які не мали громадянства України.

Львів.