Ці питання чергового етапу оптимізації обговорювали минулої сесії депутати міської ради Дніпра. Так, було вирішено зменшити нинішнє число співробітників апарату міськради (2141 особа) на 655 штатних одиниць.

Як заявив міський голова Борис Філатов, нині пропрацьовують подальші плани оптимізації. Насамперед мають намір скорочувати адміністративний персонал. Далі переходити до наведення ладу в будинках культури, бібліотеках, спортивних школах.

«Від цього не постраждають ані діти, ані читачі. Ця історія повинна бути впорядкована, адже вона тягне з міського бюджету десятки мільйонів гривень. Унаслідок такої оптимізації в діалозі з територіальною громадою й професійними середовищами вдасться максимально м’яко заощадити чималі кошти, які будуть спрямовані на розвиток міського середовища та його інфраструктури», — сказав він.

Що стосується територіальних перетворень, то замість адміністрацій Індустріального й Самарського районів утвориться Лівобережна адміністрація Дніпровської міської ради. Замість адміністрацій Центрального й Чечелівського районів буде

Центральна адміністрація міськ-ради. У такий спосіб скоротиться кількість чиновників райвиконкомів.

Також депутати проголосували за створення низки нових департаментів, однак без збільшення штатної структури.

«Це, швидше, ефективне переформатування, проведене, зокрема, за даними аудиту. Так, у новій структурі будуть департаменти з роботи з доходами місцевого бюджету, капітального будівництва, а також управління з питань самоорганізації населення, що займатиметься безпосередньо питаннями ОСББ», — зазначають ініціатори проекту рішення.

Водночас ліквідовано й реорганізовано кілька комунальних підприємств. Наприклад, закриваються «Земград», «Патріот» і методичний центр при департаменті гуманітарної політики. А «Дніпротранскомплекс», «Дніпродорсервіс» і «Міські причали» приєднано до КП «Міськавтопарк».

Дніпро.