Її організатором виступив Музей Гідності, який міськрада створила для довготривалого вшанування героїв.

«Події на Майдані з часом будуть все виразнішими, як картини, які краще розумієш, дивлячись на них на відстані. Саме на відстані часу ми якнайбільше будемо розуміти, що якби не Небесна Сотня, зараз Україна була б зовсім іншою. Довічно дякуємо за їхній подвиг», — заявила під час відкриття виставки керівниця управління культури міськради Оксана Стельмах.

В експозиціях представлені особисті речі учасників революції: прапори, одяг, каски, бронежилети, бити, коктейлі Молотова, а також унікальні фотографії, які відображають ці події. Це знімки з особистої колекції лідера гурту «Мандри» Сергія Фоменка, київських фотографів Юрія Чефонова та Володимира Кліщевського, львів’янина Олега Трайдакала.

До виставки долучився Львівський історичний музей, який надав автентичні речі з Майдану, а обласна бібліотека для юнацтва створила книжкову експозицію Революції Гідності, окупації Криму та російсько-української війни.

Виставка триватиме протягом двох місяців, і проводитимуть екскурсії, які супроводжуватимуть показами документальних фільмів про події Революції Гідності та подвиги українських патріотів.

Фото прес-служби міськради.