Загалом мешканців індустріальної столиці Полтавщини обслуговують уже понад півсотні комунальних тролейбусів і дев’ять автобусів. За останні роки тут повністю оновили парк електротранспорту. Водночас гостро поставала кадрова проблема.

Тож у тролейбусному управлінні налагодили досить ефективну систему підготовки водіїв для свого підприємства. Зокрема, тут обладнали два спеціальні класи, де майбутні працівники КТУ вивчають ази водіння, правила дорожнього руху, здобувають навички технічного обслуговування машин. Звісно, навчання теорії поєднується з виробничою практикою безпосередньо за кермом тролейбусів.

Сьогодні в Кременчуцькому тролейбусному управлінні працюють 114 водіїв тролейбусів і нині вже оголосили новий набір. Для тих, хто успішно завершить навчання, робота знайдеться. Адже пасажирський електротранспорт у місті стає дедалі популярнішим. Не лише тому, що в ньому діють пільги для найнезахищеніших категорій земляків, а ще й тому, що вартість проїзду — дві гривні у тролейбусах і комунальних автобусах — залишається найнижчою в державі.

Полтавська область.