Так, поблизу селища Жовте, неподалік міста Щастя, було зафіксовано проліт ворожого БПЛА з перетинанням лінії розмежування, який вчасно було подавлено засобами РЕБ.

А в перший день весни спецмісія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 150 порушень режиму припинення вогню, і всі в Донецькій області, повідомляється в щоденному звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 2 березня.

Тим часом окупаційна влада «ДНР» заявила про вихід із перемир’я, дозволивши найманцям РФ відкривати вогонь по позиціях ЗСУ. Як інформує Цензор.НЕТ з посиланням на «Остров», про це йдеться в «екстреній заяві» так званої народної міліції «ДНР». Сепаратистські пропагандисти традиційно обвинувачують українську сторону в порушенні режиму припинення вогню й на підставі цих бездоказових заяв, у тому числі непідтверджених спостерігачами СММ ОБСЄ, самовільно надають собі право першими відкривати вогонь по позиціях ЗСУ.

Ускладнення військової ситуації на Донбасі останнім часом — це реакція Росії на активізацію дій України в обстоюванні своїх позицій. Таку думку в інтерв’ю телеканалу «Дім» висловив глава української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях Леонід Кравчук, передає Укрінформ.

«Тиша» стала менше «тишею», ніж була, скажімо, тиждень тому. Тобто стріляють більше, є багато поранених, багато контужених. Очевидно, що активність російської сторони зросла», — констатував Кравчук. При цьому зазначив: спроби української сторони прояснити ситуацію поки що не дають якихось конкретних результатів...