За даними прес-центру штабу ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поруч з Водяним, що неподалік Донецька, противник вів вогонь з мінометів 120 мм калібру.

Поблизу Авдіївки російсько-окупаційні війська вели неприцільний вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Пісків ще й з великокаліберних кулеметів. З ручного протитанкового гранатомета противник вчинив кілька прицільних пострілів біля Павлополя. На цьому ж напрямку було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування. Завдяки оперативним діям українських захисників ворожий безпілотник було вчасно подавлено засобами РЕБ.

Неподалік Талаківки окупанти прицільним вогнем гатили зі станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік населеного пункту Золоте-4, противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Новозванівки найманці гатили зі стрілецької зброї.

«Бойових втрат серед українських захисників немає. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли зі сторони противника наші воїни давали адекватну відповідь.

Крім того, збройні формування РФ та її найманці передислоковують заборонені Мінськими угодами озброєння та військову техніку та розміщують їх з порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання. Так, шість танків Т-72Б та три самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика» ворога розміщені з порушенням ліній розведення на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка», — зазначили в штабі.