Причому працюють не гірше, ніж чоловіки.

Так, у колишньому Корецькому районі дві громади очолюють жінки з великим досвідом роботи в органах місцевого самоврядування. Корецьку — Людмила Дмитрук (на знімку), Великомежіріцьку — Оксана Слободенюк. Обидві відмінні господині, вміють планувати свій час, щоб встигати скрізь.

Мирогощанським сільським головою Надія Чух, яка працює в органах місцевого самоврядування з 1984 року. Чотири скликання люди обирають Надію Степанівну сільським головою. Пишається двома дітьми і чотирма внуками. Син Надії Степанівни Петро Чух — учасник бойових дій, з 2014-го по 6 січня 2015 року перебував на сході, у селищі Кримське Луганської області. Скількох переживань і недоспаних ночей коштувало це матері, яка, на щастя, дочекалася сина.

Удруге люди обирають сільським головою Великоомелянської територіальної громади і Аллу Карпюк. Хоча вільного часу тепер у жінки поменшало, все ж вона знаходить його для читання книг. Любить, каже, читати класику і безмежно — поезію Ліни Костенко.

Два скликання Тараканівським сільським головою Наталія Сорочинська (на знімку). Енергійна, вболіває за громаду, правдолюбка. Мама двох дітей, має п’ятимісячну онучку Уляночку. Хобі — розведення квітів і кулінарія.

Інна Іванюк — сільський голова Повчанської територіальної громади, на цій посаді з 2015 року, враховуючи проміжні вибори. Специфіка її ТГ у тому, що об’єдналися Повчанська сільська рада Дубенського і Миколаївська сільська рада Млинівського районів. Має сина та невістку, які подарували їй онучка Артема, якому лише десять місяців.

Тетяна Гончарук — Білокриницький сільський голова теж має великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування, адже працювала секретарем, сільським головою з квітня 2002 року. Любить збирати гриби, а також бавитись із п’ятирічним онуком Левом.

Тетяна Тимощук (на знімку) до обрання головою Здовбицької територіальної громади працювала директором Гільчанського навчально-виховного комплексу. Має п’ятнадцять років педагогічного стажу, дуже скучає за школою, своїми вихованцями. Але розуміє, що й для громади потрібно працювати. Адже вона формується, стає на ноги.

Дядьковицька територіальна громада утворилась у грудні 2019-го. І з перших днів до її становлення причетна Людмила Вітковець, вчителька за фахом. У неї двоє дітей, однорічний онучок Броніслав, який тішить бабусю. Раніше мала хобі створювати затишок сімейного вогнища, а зараз, за її словами, хобі — це робота, бо не хоче підвести людей.

Уперше обрана Вербським сільським головою і Каміла Котвінська. До цього вона була успішним директором Вербської школи. Каміла Вікторівна — представник ЮНЕСКО в Україні. Була депутатом Дубенської районної ради. Мама двох дітей.

Старша донька Ганна пішла маминою стежкою, працює вчителем, менша Оленка — учениця п’ятого класу. Хобі — вирощування ексклюзивних культур, зокрема, рокамболю. Це гібридний часник, головка якого важить до півкілограма. Любить подорожі, на які тепер не має часу, бо Каміла Вікторівна зайнята проблемами Вербської громади.

Вболіває за громаду і Антонівський сільський голова Олена Гребень.

Усіх їх об’єднує те, що вони — постійні читачі парламентської газети «Голос України». Кажуть, їх цікавить досвід громад з інших областей України, який вони могли б застосувати і у себе. Та й у газеті, за їхніми словами, можна почитати статті, так би мовити, для душі.

Фото надані автором.