За даними прес-центру штабу ООС, поблизу населеного пункту Луганське, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», загарбники за допомогою ручного протитанкового гранатомета здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

А в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, та селища Піски, бойовики відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Біля населеного пункту Опитне російсько-окупаційні війська гатили з ручного протитанкового гранатомета та автоматичного станкового гранатомета, а на околиці Золотого-4 — ще й зі стрілецької зброї. До того ж у районі селища Лебединське противник відкривав вогонь зі станкового протитанкового гранатомета.

«Метою провокацій було створення напруженості вздовж лінії розмежування, вчинення вогневих провокацій та підтримання російської пропаганди щодо системних порушень режиму припинення вогню з українського боку. Традиційно окупантами продукувалися фейки щодо обстрілів з боку ЗСУ населених пунктів. На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших бійців немає», — зазначили в штабі.