Тільки в січні нинішнього року порівняно з груднем 2020-го він знизився на 14% (дані Головного управління статистики у краї). Найбільше потерпають від цього працівники тих галузей, по яких найдошкульніше «пройшлися» карантинні обмеження. При цьому чиновники на заробітки поскаржитися не можуть — у них середня зарплата перевищує 12,4 тисячі гривень!

Тож найбідніші дедалі частіше запитують: а чи виправдовують досягнення управлінців таку високу винагороду? Нещодавно міський голова Херсона Ігор Колихаєв оприлюднив результати аудиту у департаменті житлово-комунального господарства міськради. Вони приголомшливі: втрати від фінансових порушень упродовж двох років сягнули 12 млн грн, а через неефективність використання коштів муніципальна скарбничка не дорахувалася ще 22 мільйонів!

З’ясувалося: у витрати з капремонту ліфтів вносили роботи, які цього не стосуються. Наслідок — мінус десять мільйонів. При тому, що вулиці облцентру вічно брудні й вкриті ямами, витрати на їх прибирання також завищили на 192 тисячі гривень. Аварійних дерев на газонах і в парках повнісінько, бо за прибирання інших переплатили 720 тисяч гривень. І список порушень довгий.