Сім’я фермерів — Юрій, Віта Нечипоруки та їхня донька Соломія.

Коли я дізналась, що серед читачів «Голосу України» — подружжя Юрій та Віта Нечипоруки із села Буща колишнього Здолбунівського, а нині Рівненського району, не втрималась від запитання: «А коли ж ви ще й читати встигаєте?». На що почула від Віти у відповідь: «Головне — раціонально розподілити свій час. У газеті і закони читаємо, які нас стосуються, і про досвід фермерів».

Справа в тому, що подружжя Юрій та Віта Нечипоруки створили у своєму селі Буща сімейну молочну ферму «Юнікасоль», біля якої клопотів чимало. А Віта Нечипорук ще й працює вчителькою початкових класів у місцевій школі, у неї перший клас. Тому тим паче викликає захоплення працьовитість цієї сім’ї, яка старається впоратися з усім сама, вдаючись хіба що до допомоги найближчих рідних — мами Юрія Раїси Степанівни та його сестри Наталії, батьків Віти Миколи Сергійовича та Валентини Михайлівни, за що подружжя їм щиро вдячне.

— У становленні ферми нам дуже допомогло фінансово ТОВ «УкрМілкІнвест», яке виділило безвідсотковий кредит на будівництво приміщення ферми, придбання обладнання для неї — доїльної установки, килимків, поїлок тощо, — розповідає Віта Нечипорук. — Ми вже повернули безвідсотковий кредит за будівництво ферми. А зараз маємо 33 корови. Тут нам теж допомогло ТОВ «УкрМілкІнвест», яке дало кредит на придбання худоби, та держава, яка виділила дотацію на утримуваних корів та частково компенсувала вартість їх придбання.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько повідомила, що на Рівненщині уже створено 16 таких сімейних молочних ферм. Ініціатором і куратором цього проекту став голова Української кооперативної федерації Михайло Корилкевич.

— Ми маємо 10 гектарів земельних паїв наших з Юрієм батьків, на них вирощуємо корми для худоби, ще частину закуповуємо, — продовжує Віта Нечипорук. — А цими днями відкрили ще й сироварню, де виготовлятимемо вісім сортів твердих і розсольних сирів. Сертифікати на них нам теж допомогло виготовити ТОВ «УкрМілкІнвест», за що ми йому щиро вдячні.

Депутат Рівнеоблради Ігор Ясенюк на презентації продукції нової сироварні.

Голова постійної комісії Рівненської обласної ради, депутат облради Ігор Ясенюк, який, аби підтримати молодих фермерів, побував на відкритті сироварні, пророкує успіх Нечипорукам із Бущі, які працюють не покладаючи рук над розвитком свого господарства.

Олександра ЮРКОВА.

Фото надано ПС облради та РОДА.