— Це дає нам змогу виконувати низку програм, зокрема, програму сприяння контрактникам міста Дубно, яку запропонували прийняти депутати міськ-ради на сесії 12 березня, — розповідає міський голова Василь Антонюк (на знімку). — Нею передбачено виплачувати по 10 тисяч гривень вихідної допомоги кожному контрактнику, який іде служити до Збройних Сил України.

Поділився дубенський міський голова хорошою новиною про те, що в місто заходить серйозний іноземний інвестор, який готовий налагодити виробництво в галузі легкої промисловості. Збираються шити жіночі сукні та офісні костюми. У кінцевому результаті розраховує створити 150 робочих місць.

Василь Антонюк розповів і про проблему, яку конче потрібно розв’язати гуртом і яку обговорювали депутати на сесії міськради 12 березня.

— Маю на увазі долю хоспісу в місті Дубно, який має статус Дубенського відділку відділення паліативної допомоги Рівненської обласної клінічної лікарні. За 2020 рік тут доглянуто майже за сотнею лежачих тяжкохворих. Але його збираються закрити, — розповідає дубенський міський голова. — Наші депутати, враховуючи громадську думку, — проти закриття. Звернулися до голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука, керівництва Дубенського району — голови районної ради Віктора Ковальова, голови РДА Всеволода Пекарського, до голів тергромад з пропозицією утримувати цей конче необхідний заклад на пайовій участі з обласного, районного бюджетів, а також бюджетів Дубенської міської територіальної громади та інших територіальних громад Дубенського району. Адже майже 70 відсотків пацієнтів хоспісу — жителі Дубенського району, решта — з усієї Рівненської області. Потрібно всім виявити милосердя й зберегти цей заклад з огляду на його важливе соціальне значення, — твердо переконаний дубенський міський голова Василь Антонюк. — Та й 46 медпрацівників хоспісу не втратять роботу.

Фото надано автором.