Це одна з адрес в області, де він фактично бачить наяву втілення своєї ідеї щодо створення сімейних молочних ферм. А втілило її у цьому селі подружжя Віти та Юрія  Нечипоруків, створивши фермерське господарство «Юнікасоль».

— Ставати на ноги нам допомагав і сам Михайло Корилкевич, і ТОВ «УкрМілкІнвест», і держава, — розповідає Віта Нечипорук, яка серед інших гостей запросила Михайла Корилкевича на відкриття сироварні, де з молока із власної ферми виготовлятимуть вісім найменувань твердих і розсольних сирів.

Фактично він укотре побачив тут практичне втілення своєї ідеї, бо в західному регіоні за його сприяння та кураторства вже створено 74 такі ферми.

Директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько повідомила, що тільки на Рівненщині вже створено 16 таких сімейних молочних ферм. Ініціатором і куратором цього проекту, каже, став голова Української кооперативної федерації Михайло Корилкевич.

Цими днями пан Михайло власним коштом передплатив для всіх шістнадцяти власників сімейних молочних ферм Рівненщини газету «Голос України», в якій вони зможуть прочитати законодавчі акти щодо сільського господарства, а також про досвід ведення молочного скотарства в інших областях України. Газета з 1 квітня надходитиме в домівки фермерів Ігоря Хабатюка з Ільпіня, Олександра Рябія з Довгалівки, Євгенії Остап’юк з Уїздців, Наталії Никончук із Старої Мощаниці, Петра Правдюка з Мирогощі, Юрія Попенка з Рясників, Олександра Підлужного з Кутянки, Романа Лагнюка із Теслугова, Олексія Вознюка з Мар’янівки, Віктора Мирончука з Дуліб, Галини Кузьмич із Курган, Ігоря Коца з Балахович, Дмитра Романюка з Гоноратівки, Тетяни Холодюк із Грем’ячого.

Рівне.

Фото прес-служби РОДА.