Роберт Горват, Володимир Микита, Василь Петьовка і голова закарпатського осередку Національної спілки художників України, народний художник України Борис Кузьма (зліва направо).

З нагоди ювілею народні депутати Василь Петьовка і Роберт Горват вручили народному художнику України, академіку Національної академії мистецтв, лауреату Шевченківської премії Грамоту Верховної Ради — за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, високу професійну майстерність, значні творчі здобутки.

Під час церемонії вручення народні обранці відзначили, що про сучасне мистецтво Закарпаття в Україні та світі великою мірою знають завдяки творам народного митця, талановитого майстра пензля. Він поєднав у своїй творчості традиції Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Федора Манайла та інших засновників закарпатської школи живопису з новітніми віяннями в образотворчому мистецтві краю. А народився Володимир Микита у знаменитому своїми трударями селі Ракошино Мукачівського району. І чи не тому роботи цього корифея сповнені оптимістичним духом, мудрістю та красою закарпатської землі.

Ужгород.

Фото надано преc-службою Василя Петьовки.