Але згодом він занепав, усі комунікації, обладнання, які забезпечували вентиляцію, температурний режим, стали непридатними. Відтак вісімнадцять років басейн не виконував свої функції.

— Ми вирішили відродити басейн, щоб ним могли користуватися всі діти міста, — розповідає дубенський міський голова Василь Антонюк. — Витративши на це три мільйони гривень, побачили, що самим нам не осилити фінансово цей об’єкт.

Звернулися до Рівненської ОДА по допомогу. Цей об’єкт внесли до президентської програми «Велике будівництво».

— З різних джерел на басейн залучили 22 мільйони гривень, — розповідає голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. — Будівельні роботи виконано на понад 80 відсотків. Будівлю утеплили, замінили покрівлю, а фасад приміщення зробили яскравим. На черзі — гідроізоляція та оздоблення чаші басейну, монтування теплої підлоги та встановлення натяжної стелі. Врахували норми щодо інклюзивності.

Басейн матиме гарний естетичний вигляд, він завдовжки 30 метрів, міститиме п’ять доріжок для плавання, а також тренерські, гардеробні та душові кімнати.

— Місто дуже зацікавлене в будівництві басейну. Ми виділили нещодавно півтора мільйона гривень на цей довгоочікуваний громадою об’єкт, — каже дубенський міський голова Василь Антонюк. — Поряд з басейном — футбольне поле. Тож юним дубенчанам буде де провести свій вільний час. Прагнемо закінчити об’єкт до 1 вересня.

Рівненська область.