Вантажний хаб розмістився на 10 гектарах. Він другий в Україні.

«Такий термінал дасть змогу підприємцям відправляти свою продукцію на експорт у будь-яку точку світу! Важливо, що це підприємство офіційно зареєстровано, тому всі сплачені податки йтимуть у бюджет громади», — зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. За його словами, термінал поліпшить логістику та знизить ціни на вантажні перевезення. Окрім того, оскільки сухий порт орієнтуватиметься на залізничні перевезення, це допоможе зменшити навантаження на дороги.

Як розповідає заступник директора ТОВ «Імтрекс» Андрій Левченко, загалом у «порту» можуть одночасно завантажувати 50 вагонів.

«Перед запуском нашого термінала ми відновили колійне господарство, придбали тепловози, поставили крани. Сьогодні роботи ще активно тривають. Уже запущено перші потяги, які прямують як на Європу, так і на великі порти Одещини. Зовсім нещодавно прибув перший контейнер з Америки, транзитний час якого становив 30 діб. Це хороший результат. Для прикладу, на порти Чорного моря контейнер йде два місяці», — розповідає Андрій Левченко.

Фото ПС РОДА.