На цьому наголосив у своєму повідомленні, розміщеному у Фейсбуці, народний депутат, який представляє у Верховній Раді депутатську групу «Довіра», Геннадій Вацак (на знімку). 

За його словами, частина цих коштів могла б дістатися, зокрема, і Вінниці, втім, нині й досі відсутні паспорт програми та порядок використання коштів зі спецфонду. Тож парламентарій висловлює побоювання щодо ризиків зриву фінансування таких програм. Своє занепокоєння він висловив, спрямувавши депутатський запит до Кабінету Міністрів, Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів, Держагентства інфраструктурних проектів з вимогою вжити негайних заходів щодо належної розробки, затвердження та оприлюднення порядку використання бюджетних коштів та паспорту програми щодо фінансування аеропортної інфраструктури за рахунок спеціального фонду державного бюджету, зокрема комунальних аеропортів Вінниця, Херсон, Рівне. «Тримаю руку на пульсі», — запевнив Г. Вацак.

Трохи пізніше на сторінці парламентарія з’явилася інформація за результатами робочої наради з аеропортами. Він повідомив, що у Вінниці вже узгоджено план розташування виробничої бази та попередній план робіт. Відбувся аукціон на розробку проектної документації стадії «Р», а на 26 березня заплановано аукціон з технагляду. Генпідрядник найближчим часом планує завозити на майданчик техніку.

У Херсоні триває розробка проектно-кошторисної документації та процедура оцінки впливу на довкілля. А в Рівному укладено договори на розробку проектної документації для встановлення засобів навігації та посадки, світлосигнального обладнання. Нині працюють над погодженням розміщення засобів навігації та посадки в аеропорту. Свій допис народний депутат завершив гаслом: «Будуємо авіаційну Україну».

Вл. інф.