В анотації до розміщеного у Фейсбуці відео прес-служба обласної ради зазначає, що Олексій Бойко вирішив «не чекати і прив’язуватися до якихось дат, щоб прозвітувати перед громадою».

Головним вважає скасування незаконних розпоряджень та відновлення на посадах двох керівників комунальних підприємств, звільнених попередником.

Наступним важливим кроком є підписання Договору про співробітництво між Національною академією медичних наук України та Чернівецькою обласною радою, передача обладнання майже на 150 000 гривень Буковинському центру відновного лікування та комплексної реабілітації дітей.

Третім — ревізія та майнова і земельна інвентаризація, під час яких виявлено незаконне розміщення нерухомого майна на територіях комунальних підприємств. За результатами проведеної роботи боржники вже погасили заборгованість у сумі 160 тисяч гривень.

Також проведено компенсацію недоотриманих коштів Психіатричній лікарні на суму майже 1 мільйон 900 тисяч гривень.

«Виявлено непоодинокі випадки неефективного використання бюджетних коштів, як-от залучення приватних компаній для надання послуг з охорони майна або опалення комунальних приміщень так званими альтернативними видами палива. Скеровано відповідні листи до правоохоронних органів, а також за результатами переговорів із керівництвом компаній вдалося запобігти витратам бюджетних коштів до завершення 2021 року в загальній сумі майже 800 тисяч гривень.

Встановлено заборгованість та зафіксовано хронічну збитковість комунального підприємства «Буковина Фарм». Завдяки нашим управлінським рішенням вдалося залучити 1,5 мільйона гривень на поповнення обігових ресурсів підприємства. Постійна комісія ухвалила рішення про дозвіл на приватизацію житла мешканцями гуртожитку Чернівецької обласної філармонії. Завдяки нашій злагодженій роботі за два місяці надійде майже 4,5 мільйона гривень замість запланованих двох на рік від оренди майна до обласного бюджету», — повідомив Олексій Бойко.

Ініціативу колеги привітав і міський голова Роман Клічук, однопартійці якого підтримали обрання Олексія Бойка обласним головою.

«Уже вкотре пересвідчуюсь, що підтримати кандидатуру Олексія Бойка під час голосування за голову Чернівецької обласної ради було правильним рішенням. «Єдина Альтернатива», від якої я балотувався на посаду міського голови, потужно представлена в радах усіх рівнів. І в кожній з них вона налаштована на ефективну, злагоджену співпрацю з іншими фракціями. Мені приємно констатувати, що, зокрема, з Олексієм Бойком у нас завжди конструктивний діалог», — заявив з цього приводу Роман Клічук.

Чернівці.

Фото автора.