Серед запланованих подій: тренінг «Парламентська громадянська просвіта», регіональні уроки та колоквіуми від Освітнього центру Верховної Ради України, а також дискусії за участі народних депутатів. З урахуванням карантинних обмежень усі заходи проводитимуть онлайн.

Під час Днів парламенту відбудеться низка заходів. Зокрема, дводенний онлайн-тренінг «Парламентська громадянська просвіта» для помічників-консультантів народних депутатів, представників регіональних громадських організацій, медіа та освітян Львівщини. Мета заходу — ознайомити із правовою основою та формами роботи народних депутатів у Верховній Раді та виборчому окрузі, правами, обов’язками, гарантіями діяльності народного депутата, помічників-консультантів, їх основними функціями, правовою основою діяльності Верховної Ради України, її структурою та формами роботи, структурою та діяльністю апарату Верховної Ради та секретаріатів комітетів тощо.

Наступні заходи — це онлайн-уроки Освітнього центру Верховної Ради за участі секретаря Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталії Піпи (фракція «Голос»); онлайн-дискусія «Як якісно залучати регіональних стейкхолдерів до законотворчого процесу?» за участі народних депутатів України та представників органів місцевого самоврядування.

А також онлайн-колоквіум для вчителів від Освітнього центру Верховної Ради України та ГО «Агенція розвитку освітньої політики». Учасники заходу ознайомляться з діяльністю Верховної Ради України та Освітнього центру українського парламенту. Зможуть обмінятися досвідом і методологією проведення занять із парламентської громадянської освіти для учнів шкіл регіону.

Нагадаємо, Дні парламенту проводяться в рамках Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» за підтримки партнерів ГО «Internews Ukraine» та Громадянської мережі «ОПОРА».

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.