Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич узяв участь у роботі другої сесії Тернопільської обласної ради. Відповідне запрошення керівник отримав від колеги — голови сусідньої облради Михайла Головка.

На сесійному засіданні депутати ухвалили рішення щодо підписання Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між обласними радами Івано-Франківщини й Тернопільщини. Документ підписали Олександр Сич та Михайло Головко.

У своєму виступі перед депутатами в Тернополі Олександр Сич нагадав про спільні віхи історії: Галицько-Волинську державу, Західно-Українську Народну Республіку, національно-визвольну боротьбу ОУН-УПА та Українську Державу, проголошену в червні 1941-го у Львові.

«Нас єднає спільна ментальність, духовно-культурні цінності, економічні інтереси, а також Дністровський каньйон. А найбільше об’єднує бажання побудувати цивілізовану, сучасну, могутню і впорядковану Українську державу з національним змістом», — наголосив Олександр Сич.

О. Сич відзначив, що меморандуми про співпрацю Прикарпаття має із Закарпаттям, Житомирщиною, Кіровоградщиною, Донецькою обласною цивільно-військовою адміністрацією. Це здорове прагнення «зшивати» Україну.

За матеріалами Івано-Франківської облради.