«2 лютого Верховна Рада України прийняла План законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік, до якого увійшли 376 законопроектів. Більш пріоритетні я б розділив на кілька груп. Перша — це питання протидії 
Covid: забезпечення вакцинами, відшкодування коштів і т. д. Друга — питання судової реформи. Це ціла низка законопроектів, зокрема 3711-д (щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів) та інші, що внесені Президентом України, аби розблокувати роботу судової гілки влади», — зазначив Руслан Стефанчук.

Крім того, за його словами, є багато важливих законопроектів, що стосуються приватизації, питань, пов’язаних із наданням пільг українським виробникам, а також — з якістю національного законодавства.

«Ще один блок, в якому я особисто братиму активну участь, — підвищення якості законодавства України. Наразі в Україні діє понад мільйон нормативно-правових актів, зокрема — радянського часу. Треба «дерадянізувати» українське законодавство, а після цього перейти до запровадження єдиних правил, які стосуються правотворчої діяльності. У нас досі немає елементарної абетки — як мають творитися закони. Це нічим, крім Регламенту Верховної Ради, не визначається. Тому ми нині розробляємо закон про засади правотворчої діяльності», — наголосив політик.

Також, як зазначив він, є ціла низка законопроектів, пов’язаних з «економічною гільйотиною» та діджиталізацією.

«На позачерговому засіданні ми прийняли перший у світі законопроект про визнання електронних паспортів, які в додатку «Дія» є замінником паперових. Це один із кроків на шляху переведення багатьох послуг у цифрову форму, що сповідує Президент України. До вересня нинішнього року ми маємо перейти в багатьох напрямах на так званий paper less, тобто безпаперовий функціонал», — підкреслив Перший заступник глави парламенту України.

До того ж важливим є блок питань, пов’язаний із народовладдям.

«Це законопроекти щодо електронних петицій, публічного обговорення, адміністративних процедур, запровадження народовладдя в судовій гілці влади. Ми всі ці задачі об’єднуємо в блоки: коротко-строкові (на 2021 рік) і довго-строкові», — зазначив він.

Секретаріат Першого заступника Голови Верховної Ради України.