На розгляді парламенту перебуває законопроект народного депутата Михайла Цимбалюка («Батьківщина») про внесення змін до Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» (щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам, нагородженим Почесною Грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України, № 3002а).

Автор цієї законодавчої ініціативи звертає увагу, що відповідно до Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» такі пенсії встановлюються особам, нагородженим Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР, однак несправедливо оминаються увагою особи, які були нагороджені цими грамотами за останніх майже 30 років та мають особливі заслуги вже перед незалежною Україною.

«Пропоновані зміни передбачають встановлення особам, які були нагороджені Почесною грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України, надбавки до пенсії у розмірі від 20 до 25 відсотків прожиткового мінімуму. Це невелика сума коштів — трохи більш як 300 гривень на особу», — зазначив Михайло Цимбалюк.

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував ухвалити законопроект № 3032а за основу.

Вл. інф.