Про це заявив столичний очільник Віталій Кличко у одному з радіоефірів. Він зазначив, що відповідний законопроект ухвалено в першому читанні ще 2018 року, але досі до нього так і не повернулися.

Він наголосив на тому, що велика кількість пам’яток перебуває чи на балансі міністерств, чи у приватній власності. «Вони в жахливому стані. А ми не можемо з цим нічого зробити. Навіть виписати штраф». І навів як приклад садибу Сікорського, яка, незважаючи на зусилля міста, досі перебуває на балансі Міністерства оборони. «Будинок руйнується. Ми вже купу листів надіслали і провели багато зустрічей з Міністерством оборони. А там можна було б зробити музей авіації», — підкреслив Віталій Кличко і додав, що Київ готовий також реконструювати Гостиний двір, коли його нарешті віддадуть у комунальну власність.

«Дивна ситуація з Гостиним двором. Ми готові його відновити. І спочатку уряд погодився на нашу пропозицію передати об’єкт у власність київської громади. А потім одне міністерство заблокувало реалізацію цього проекту. Таке враження, що це роблять навмисно. Але ми обов’язково доведемо цю справу до кінця», — пообіцяв він.