Центральна виборча комісія
постанова від 27 квітня 2021 року № 166

Відповідно до частини шостої статті 49 Закону України «Про вибори народних депутатів України» (далі — Закон), положення якого згідно з підпунктом 2 пункту 2 розділу XXXXII «Прикінцеві та перехідні положення» Виборчого кодексу України щодо організації підготовки та проведення проміжних виборів народних депутатів України є чинними до наступних чергових або позачергових виборів народних депутатів України, розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата в народні депутати України (далі — кандидат у депутати) в одномандатному виборчому окрузі зобов’язаний не пізніш як на сьомий день після дня голосування подати до політичної партії, яка висунула відповідного кандидата в депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та до окружної виборчої комісії остаточний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі.

Копії вказаних звітів не пізніше наступного дня після їх отримання надсилаються окружною виборчою комісією Центральній виборчій комісії та Національному агентству з питань запобігання корупції у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією, за погодженням з Національним агентством з питань запобігання корупції.

Згідно з листами окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 50 (вх. № 21-33-5451 від 15 квітня 2021 року) та окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 87 (вх. № 21-33-5783 від 22 квітня 2021 року) у встановлені частиною шостою статті 49 Закону терміни до них не подано остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів у депутати, зареєстрованих у відповідних одномандатних виборчих округах на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня 2021 року, зазначених у додатку до цієї постанови.

Пунктом 7 частини другої статті 61 Закону передбачено, що в разі порушення визначених частиною шостою статті 49 Закону термінів подання до відповідної окружної виборчої комісії розпорядником поточного рахунку виборчого фонду кандидата в депутати в одномандатному виборчому окрузі остаточного фінансового звіту про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидату в депутати оголошується попередження.

Рішення про попередження окремому кандидату в депутати приймає Центральна виборча комісія (частина перша статті 61 Закону).

Відповідно до частини четвертої статті 61 Закону попередження, передбачене частиною першою вказаної статті Закону, оприлюднюється Центральною виборчою комісією в загальнодержавних засобах масової інформації та на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Враховуючи викладене, згідно з підпунктом 2 пункту 2 розділу ХХХХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Виборчого кодексу України, пунктом 1 частини другої статті 30, частиною шостою статті 49, частиною дев’ятою статті 50, частиною першою, пунктом 7 частини другої, частинами четвертою, сьомою статті 61 Закону України «Про вибори народних депутатів України», керуючись статтями 11 — 13, пунктами 1, 5, 17 статті 19 Закону України «Про Центральну виборчу комісію», Центральна виборча комісія постановляє:

1. Оголосити попередження кандидатам у народні депутати України, зареєстрованим в одномандатних виборчих округах № 50 та № 87 на проміжних виборах народних депутатів України 28 березня 2021 року, зазначеним у додатку, за порушення розпорядниками поточних рахунків виборчих фондів цих кандидатів термінів подання до окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів № 50 та № 87 остаточних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів.

2. Копію цієї постанови надіслати Національному агентству з питань запобігання корупції.

3. Цю постанову оприлюднити в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр».

4. Цю постанову довести до відома кандидатів у народні депутати України, вказаних у додатку, шляхом оприлюднення на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Голова Центральної виборчої комісії О. ДІДЕНКО.

Додаток
до постанови Центральної виборчої комісії
від 27 квітня 2021 року № 166

 

 

ПЕРЕЛІК
кандидатів у народні депутати України,зареєстрованих в одномандатних виборчих округах № 50 та № 87
на проміжних виборах народних депутатів України28 березня 2021 року, яким оголошено попередження

Одномандатний виборчий округ № 50

Головко Микола Вікторович,
Груздєв Олександр Георгійович,
Добша Іштван Адальбертович,
Дорошенко Людмила Василівна,
Рибін Валентин Володимирович,
Ровенський Антон Євгенович,
Тамбулатов Олександр Олександрович.

Одномандатний виборчий округ № 87

Дереворіз Руслан Євгенійович,
Жолоб Марія Михайлівна,
Резеш Йосип Йосипович,
Шевченко Олександр Леонідович (1974 р. н.),
Шевченко Олександр Петрович,
Юрченко Юрій Іванович.

Секретар Центральної виборчої комісії О. ГАТАУЛЛІНА.