Прожили в любові і злагоді, народили і виховали двох прекрасних дітей — доньку Ірину та сина Олександра. Тепер уже мають чотирьох онуків — Валерію, Анну, Артема та Аделію. Усі школярі. Тішаться їхніми успіхами в навчанні та спорті. Особливо раді дідусь і бабуся, коли вони приїздять до них на канікули чи у вихідні.

Але родинне свято затьмарив сумний вердикт лікарів: в обох — і в Марії Антонівни, і в Олександра Івановича — виявили онкозахворювання.

У цей важкий для родини час діти виявили на практиці всю свою любов і повагу до батьків, які в час тотальних невиплат заробітних плат примудрялися економити на собі і дати їм вищу освіту, щоб вони могли заробити собі на шматок хліба.

— Наші діти живуть дуже скромно, в Сашка троє дітей, зарплати у нього і дружини Світлани невисокі, їм ледве на свою сім’ю вистачає. Вони попродавали все, що тільки могли, аби нам із чоловіком допомогти. Відривають від себе останню копійку нам на лікування. Невістка Світлана не відходила від мене ні на мить після операції. А сьогодні приїхали і посадили город, щоб ми мали якусь картоплину, — розчулилась Марія Антонівна. — А мій чоловік нині в Києві бореться із хворобою. Так там шефство над ним узяла донька Ірина, в якої теж більш ніж скромні статки...

— Я готовий на будь-яку, навіть на непрестижну роботу, аби тільки врятувати своїх батьків, — каже Олександр Качановський, батько трьох дітей, який має три вищі освіти.

— Я дуже пишаюсь своїми дітьми, — каже Марія Антонівна. — Дуже великою розрадою для нас є те, що вони не залишили нас у біді — ми не одні. Допомагають чим можуть, приїздять до нас з онуками, які є нашою розрадою, стимулом боротися за життя. Адже дуже хочемо з чоловіком побачити їхнє майбутнє...

Рівне.

Подружжя Качановських знає, що всім нині живеться нелегко. І все-таки просить по можливості допомогти їм у лікуванні. Будуть вдячні кожній гривні.
Картка Ощадбанку Марії Антонівни Качановської 5167 8032 3930 1463.