За даними МОЗ, усі регіони країни, за винятком Донецької області, перебувають у жовтій зоні карантину. За прогнозами, «четверта хвиля» COVID-19 не змусить себе довго чекати та буде, на жаль, не останньою. І тільки вакцинація населення зможе переламати ситуацію.

На цьому тижні ЮНІСЕФ разом з ВООЗ доправлять в Україну майже півмільйона доз вакцини від COVID-19 у рамках ініціативи COVAX. Учора в Київ прибули перші 122 тисячі доз. Про це інформує ЮНІСЕФ-Україна на своїй сторінці у Фейсбуці.

«У міжнародний аеропорт «Київ» прибув літак з першими 122 850 дозами вакцини Pfizer-BioNTech. Це перший із чотирьох вантажів нової партії. Всього, до кінця тижня, ЮНІСЕФ доправить 473 850 доз вакцини, а також розчинник для ін’єкцій.

Очікується, що 378 тис. доз вакцини буде для щеплення першою та другою дозою від COVID-19 працівників сфери освіти. Інші вакцини направлять для пріоритетних груп з першого й другого етапу вакцинації», — сказано в повідомленні.

А тим часом антиковідні щеплення (дві дози) одержали 27 454 людини. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі вчора написав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Нагадаємо, що главу МОЗу звинувачують у зриві кампанії з імунопрофілактики українців від COVID-19. Саме це стало причиною подачі відставки Степанова, що надійшла до Верховної Ради ще 14 травня. Сам міністр посилається на те, що поставки вакцин через їхню затребуваність у зв’язку з пандемією зриваються по усьому світу.

Міністерство охорони здоров’я продовжує підготовку до відкриття вакцинальних центрів. Про це на зустрічі з журналістами в суботу повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

За його словами, спочатку такі центри з’являться в містах-мільйонниках. Мовляв, першими відкриють їх Київ і Львов. Щеплюватися там зможуть ті, хто записався в лист очікування вакцинації в додатку Дія.