Відповідне рішення колегія суддів оголосила у п’ятницю, інформує прес-служба суду.

«21 травня 2021 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду за результатами розгляду справи стосовно Назарова Віктора Миколайовича за обвинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України, скасував постановлені судові рішення і закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діянні Назарова В. М. складу кримінального правопорушення», — йдеться у повідомленні суду.

Як зазначається, рішення суду касаційної інстанції мотивовано тим, що на підставі встановлених судами фактичних обставин справи їхній висновок про те, що Назаров мав можливість запобігти терористичному акту, в результаті якого був збитий літак Іл-76-МД та загинуло 49 військовослужбовців Збройних сил України, є неправильним.

Як повідомлялося, літак Іл-76 із 40 військовослужбовцями і 9 членами екіпажу на борту було збито бойовиками 14 червня 2014 року на території Луганської області. Всі, хто був у літаку, загинули.

27 березня 2017 року Павлоградський міськрайонний суд у справі про збитий Іл-76 визнав винним в «недбалому ставленні до служби, скоєному в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків», генерал-майора Віктора Назарова, який відповідав за відправку літака і на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Назарова було засуджено до 7 років ув’язнення, проте він подав апеляцію.

Вл. інф.